27 лютого 2024

Квінтесенція легендарного Freak

Ле-Локль, 10 листопада 2023 р. - Журі Гран-прі годинникового мистецтва Женеви (GPHG), найпрестижнішої події в календарі годинникової індустрії, обрало годинник Freak ONE переможцем у категорії "культові". Щоб бути номінованим, годинник має належати до знакової колекції або бути моделлю, яка вже понад 20 років впливає на історію годинникового мистецтва і ринок. Ulysse Nardin, незалежна та інтегрована Мануфактура Високого годинникового мистецтва, пишається цим визнанням, яке присуджують за досягнення Freak у галузі з погляду технічних досягнень, матеріалів та естетики.

З моменту свого першого випуску понад два десятиліття тому Freak завжди випереджав свій час, завойовуючи симпатії колекціонерів схильністю до революційних інновацій. Цього року Ulysse Nardin віддає данину поваги історії Freak за допомогою Freak ONE. Ця нова модель черпала натхнення в нонконформістському дизайні та сміливих технологіях оригіналу, а також являє собою центр тяжіння незалежної Мануфактури, яка отримує вигоду з неперевершеного власного досвіду.

Як і перший годинник Freak 2001 року, Freak ONE виділяється як революційний, ультрасучасний годинник. У цьому доповненні до унікальної колекції Freak Ulysse Nardin об'єднує і підкреслює найважливіші та найзнаменитіші варіанти виконання і технологічні досягнення Freak за 22-річну історію бренду.

Freak

Ulysse Nardin

Freak

Ulysse Nardin

Freak

Ulysse Nardin

Freak

Ulysse Nardin

Freak

Ulysse Nardin

Freak

Ulysse Nardin

Freak

Ulysse Nardin

Freak

Ulysse Nardin

Модель Freak ONE, як і раніше, успадкувала три знакові характеристики моделі: відсутність циферблата, стрілок і заводної головки. Відсутність циферблата демонструє первозданну красу руху каруселі, що ширяє, яка впадає в око і розбурхує уяву. Годинник звільняється від заводної голівки, і час регулюється системою, вбудованою в безель, тоді як для підзаводу використовується пристрій, вбудований у задню кришку корпусу. Для індикації часу в годиннику Freak ONE використовується хвилинний міст, на якому розміщена зубчаста передача, і який робить один оберт за одну годину. Це означає, що механізм виконує роль хвилинної стрілки, тоді як годинникова стрілка є індикатором, встановленим на обертовому диску, що слугує кришкою заводного барабана, розташованої під механізмом. Модель Freak ONE також оснащена кремнієвими компонентами і спусковим механізмом, обробленим DIAMonSIL. Ця інноваційна плазмова обробка поверхні поєднує в собі кремній із синтетичним алмазом, що робить механізм стійким до стирання й ударів.

І знову, далеко за межами годинника, Freak втілює в собі той особливий спосіб мислення, який звільняється від умовностей і привносить незвичайне бачення, поворот. Він представляє всіх тих, хто обирає свій власний шлях і виділяється з натовпу нестандартними перспективами й абсолютною свободою. Ця престижна нагорода GPHG визнає і вшановує неперевершену технічну майстерність, оновлене візуальне багатство і безпомилковий дизайн справжньої ікони, яка ніколи не переставала бути гордим Freak.